Organizare laboratoare

Laborator de ameliorare specii pomicole, arbuști fructiferi și căpșuni

Laboratorul desfășoară activități de cercetare de ameliorare în scopul obținerii de produse pomicole cu caracteristici solicitate de piață. Pentru fiecare din speciile studiate, cais, piersic, nectarin, arbuști fructiferi și căpșun, se identifică obiectivele de ameliorare apoi se parcurg etapele specifice procesului de ameliorare.

MAI MULT
Laboratorul de agrotehnică și protecţia plantelor

Laboratorul desfășoară cercetări privind tehnicile și tehnologiile aplicabile în cultivarea soiurilor noi din speciile cais, piersic şi nectarin, precum şi comportarea soiurilor de măr şi cireş în zona Bucureşti. De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea fermierilor, personalul laboratorului urmărește aplicarea diferenţiată a tăierilor şi utilizarea unor forme de coroană diferite la soiurile cantonate în zona de sud a României, în vederea extinderii lor în producţie.

 

MAI MULT
Laborator de cercetare/inovare în pomicultură ecologică

Laboratorul este destinat cercetării dedicate tehnicilor de producție pomicolă în sistem ecologic certificat, conform Regulamentelor in vigoare.
Scopul laboratorului este acela de a răspunde întrebarilor fundamentale privind principiile, tehnicile și tehnologiile de producție ecologică precum și a introducerii de inovare la nivelul fermelor pomicole din România prin efectuarea de cercetări privind comportarea unor specii de pomi și arbuștilor fructiferi în sistem de cultură ecologic.

 

MAI MULT