Flip book element
Migdal Supernova
20,00 lei
Pom: vigoare medie
Soi: autofertil
Fruct: 4g
Formă: amigdaloidă, rotund
Endocarpul: dur, maronie.
Miezul: aromat
Epoca de maturare: a doua decada a lunii septembrie
Productivitate: ridicata
Aprecieri generale: rezistenta la ger pana la -30 grade,
Prun President
20,00 lei
Origine: Anglia
Pom: vigoare medie
Soi: parțial autofertil
Fruct: 50-55 g
Forma: sferică alungită
Epiderma: violet, acoperită cu pruină,
Pulpa: verde-gălbui, neaderentă la sâmbure, cărnoasă, crocantă
Gust: dulce-acidulat foarte pronunțat
Perioada de maturare: august- septembrie
Productivitate: mare
Aprecieri generale: soi apreciat pentru fructificare și mărimea fructului; se utilizează pentru industrializare. Polenizatori: Sermina, Bluefree, Muscat de Debreceni
Cires Amara
22,00 lei
Origine: România, ICDP Pitesti-Maracineni
Pom: vigoare medie
Soi: autosteril
Fruct: 4,0- 4,5 g
Formă: sferica alungita
Epidermă: neagra,
Pulpă: semi pietroasa , suculentă, intens colorata.
Gust: dulce– amar.
Epoca de maturare: a II-a decada a lunii iunie
Productivitate: mare
Aprecieri generale: excelent soi pentru industria alimentară.
Nectarin Cora
20,00 lei
Origine: România,
Pom: vigoare mare
Soi: autofertil
Fruct: 80-85 g
Formă: globulos-asimetric
Epidermă: lucioasă, lipsită de perișori, de culoare roșu-grena pe circa 60-70% din suprafața totală a fructului
Pulpa: galbenă, imbibată de suc
Gust: dulce, cu aromă foarte bună
Epoca de maturare: după 10 iunie
Productivitate: mare
Aprecieri generale: este destul de rezistent la boli și dăunători
Nectarin Creola
20,00 lei
Origine: România, SCDP Constanța
Pom: vigoare medie
Soi: autofertil
Fruct: 75 g
Formă: plat
Epidermă: portocalie, iar cea acoperitoare este roşu-stacojiu, pe aproape toată suprafaţa fructului.
Pulpa: galben-portocalie
Gust: aromată, cu un raport zahăr/aciditate echilibrat
Epoca de maturare: iulie-august
Productivitate: mare
Aprecieri generale: Necesită rărirea fructelor, irigarea şi protecţia fitosanitară.
Nectarin Liana
20,00 lei
Origine: România,
Pom: vigoare medie-mare
Soi: autofertil
Fruct: 75 g
Formă: turtite
Epidermă: lucioasă, culoare roșu zmeurie
Pulpa: albă, deosebit de fină, suculentă
Gust: aromată
Epoca de maturare: sfârșitul lui iulie
Productivitate: mare
Aprecieri generale: are rezistență ridicată la ger, boli și dăunători
Piersic Chaterine 1 (pavie)
20,00 lei
Origine: România, SCDP Constanța
Pom: vigoare mare
Soi: autofertil
Fruct: 80-110 g
Formă: sferică, cu vârful adâncit, cu cavitatea pedunculară îngustă şi mijlociu de adâncă.
Epidermă: galben-verzuie, iar cea acoperitoare este portocalie, cu nuanţe roşietice în zonele însorite ale fructului, cu aspect atrăgător
Pulpa: portocalie, fermă, cauciucată (nu se dezintegrează la fierbere), slab suculentă, fără fibre
Gust: cu aromă care se intensifică la procesare, peste 11% substanţă uscată şi aciditatea 0,5%, gust plăcut şi aspect atrăgător
Epoca de maturare: iulie-august
Productivitate: medie-mare
Aprecieri generale: pomul de vigoare mare, rezistent la ger şi tolerant la principalele boli ale piersicului, precoce, foarte productiv
Piersic Alex
20,00 lei
Origine: România, SCDP Băneasa
Pom: vigoare mijlocie
Soi: autohton
Fruct: 125-150 g
Formă: plată (turtită)
Epidermă: albă-crem, acoperită cu roșu
spre punctul stilar pe 25% din suprafața.
Pulpa: alb-crem cu textură fină.
Gust: foarte bun, foarte dulce și ușor acidulat, aromat.
Epoca de maturare: începutul luni august.
Productivitate: mare.
Aprecieri generale: destinat consumului în stare proaspătă și pentru prelucrare industrială (compot, gem, nectar, suc). Rezistență bună la principalele boli și ger.
Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.