Laborator de cercetare/inovare în pomicultura ecologică

Descriere

Laboratorul este destinat cercetării dedicate tehnicilor de producție pomicolă în sistem ecologic certificat, conform Regulamentul nr. 848/2018 privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului Număr celex: 32018R0848 .
Scopul laboratorului este acela de a răspunde întrebarilor fundamentale privind principiile, tehnicile și tehnologiile de producție ecologică precum și a introducerii de inovare la nivelul fermelor pomicole din România.

Baza Experimantală se alflă la Moara Domnească iar loturile experimentale ecologice sunt certificate de SRAC. (Certificat Agricultura Ecologica și Anexa

PROIECTE - TEME Și Experiențe

 

Proiect multianual: 2021 – 2024

REALIZAREA PLATFORMEI MODULARE ROBOTICE AUTONOME ROBO-FERMIER

Finanțat prin Submăsura 16.1a “Sprijin pentru înfiintarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul pomicol” din PNDR.

Mai Mult ...

Galerie foto

 

 

 

Mai Mult ...

REALIZĂRI

 

Începând cu anul 2020, în cadrul Bazei Experimentale Moara Domnească a fost dezvoltat poligonul experimental pentru pomicultură ecologică care la acest moment are o suprafață de 6.200 mp.

 

Mai mult ...